Depremden etkilenen ve yarıyıl tatili sonrası okulların açılışının ertelendiği Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitim öğretim yeniden başladı.. Adana’da 497 bin 852, Gaziantep’te 662 bin 502 ve Osmaniye’de 137 bin 765 öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 298 bin 119 öğrenci için dün ikinci yarıyılın ilk ders zili çaldı. Adana’nın Seyhan ilçesindeki Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu’nda 1060 öğrenciden 467’si, eğitime başladı. MEB tarafından daha önce yapılan açıklamada deprem bölgesindeki illerde öğretim gören öğrenciler için ikinci dönem devam zorunluluğu aranmayacağı belirtilmişti.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bölgedeki öğrenciler için 9 milyon 513 bin 430 ders ve kaynak kitap ile defter ve kırtasiye seti gönderdi.
class=”medyanet-inline-adv”>
VALİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Depremin vurduğu kentlerden Osmaniye’de Vali Erdinç Yılmaz ve kent protokolü, eğitim ve öğretimin başlaması nedeniyle Fakıuşağı Mahallesi’ndeki Dede Korkut İlkokulunu ziyaret etti. Sınıfları gezen Vali Yılmaz, yeniden eğitime başlayan öğrencilerle sohbet ederek, döğretmen ve öğrencilere ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Yılmaz, “Biz eğitimin asla ertelenemeyeceğini ve eğitimde zaman kaybetmememiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. Eğitim ve öğretimimizi en iyi şekilde sürdürme gayreti içinde bu çalışmamız devam edecek” dedi.
Gözden Kaçmasın
DiĞER İLLERDE OKULLAR 27 MART’TA AÇILIYOR
MEB, deprem bölgesindeki 10 ilin Eğitim öğretime başlama tarihlerini üç kategoriye ayrıldığını açıklamıştı. Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da eğitim öğretim 1 Mart itibarıyla başladı. Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise eğitim öğretimin 27 Mart’ta başlaması planlanıyor.
ALINTI KAYNAK: https://www.hurriyet.com.tr/egitim/depremin-ardindan-uc-ilde-egitim-basladi-42233457